Stressmanagement


Workshop Ontspanning en Meditatie

Iedere dag worden we geconfronteerd met veel verschillende gebeurtenissen en informatie. Soms lijkt het teveel en kan je niet helder meer nadenken. Je weet niet meer precies wat je wilt en laat je meeslepen door de dagelijkse stroom. Dat voelt vaak niet lekker aan.

Concentratieverlies, vergeetachtigheid, lusteloosheid, gespannenheid, onrustig slapen en allerlei lichamelijke klachten zijn symptomen van stress.

Een manier om dit te doorbreken is meditatie. Dit hoef je niet altijd te doen door in lotushouding zittend op een berg te neuriën. Er zijn verschillende vormen die in ons dagelijks leven makkelijk in te passen zijn. Een kwartier per dag kan al wonderen doen.

Je kunt weer balans aanbrengen waar het uit evenwicht was. Als begin van de dag is dit een goede start, je prestaties zullen verbeteren omdat het concentratievermogen versterkt wordt.

Door te mediteren leer je "stil" van binnen te worden. Je komt weer in contact met jezelf. "Wie je werkelijk bent" en "wat je werkelijk wilt" zijn vragen die je makkelijker kan beantwoorden. Kortom je leert weer te luisteren naar jezelf.

Er zijn verschillende vormen van meditatie. Deze worden besproken in deze workshop. Tevens wordt een aantal meditatievormen geoefend zodat het later thuis niet vreemd meer aanvoelt en je een keuze kan maken voor de manier die het beste bij je past.

Door middel van ontspanningsoefeningen vloeit de spanning uit je lichaam. Hier kun je dan ook op ieder moment, waarop je dit nodig hebt, gebruik van maken.

De workshop begint om 19:30 en eindigt om 22:00.